SZKOŁA ZDROWEGO GOTOWANIA
Dnia 26 czerwca 2016 r. w Wyższej Szkole Teologiczno-Humanistycznej p.k. Nysa odbyła się Szkoła Zdrowego Gotowania dla studentów studiów licencjackich oraz podyplomowych studiujących w Instytucie Promocji Zdrowia. Podczas degustacji studenci mogli spróbować m.in.: surówkę z marchwi z ananasem w sosie z nerkowca, ciecierzycę po chińsku, soczewicę z pieczarkami na sposób myśliwski, soki wyciskane z jabłek i jarmuża, ryż pełnoziarnisty z kurkumą, kukurydzą i groszkiem, sałatkę z sałaty lodowej z pomidorem i cebulą w sosie winegret, 3 pasy chlebowe: z ciecierzycy, orzechową i sojową oraz kotlety sojowe z kaszą jaglaną. Na słodko studenci mogli skosztować kulek bakaliowych oraz budyniu z kaszy jaglanej z ananasem i truskawkami. Największą popularnością cieszyła się ciecierzyca po chińsku oraz kotleciki sojowe.
Reportaż zdjęciowy: